Hozzávalók
60 deka sertés dagadó
20 deka darált sertéshús
10 deka vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
három zsemle
egy tojás
három csokor kapor
só
őrölt bors
egy dl. étolaj
4 deka vaj
két evőkanál liszt
két dl. tejszín
négy dl. tej
20 deka darált sertéshús
10 deka vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
három zsemle
egy tojás
három csokor kapor
só
őrölt bors
egy dl. étolaj
4 deka vaj
két evőkanál liszt
két dl. tejszín
négy dl. tej
Elkészítés
A darált húst sóval borssal, zúzott
fokhagymával ízesítjük, alaposan összegyúrjuk vízben áztatott, kicsavart
zsemlével, apróra vagdalt vöröshagymával, és tojással. Hegyes késsel felszúrt
dagadóba töltjük, a nyílást hústűkkel lezárjuk. Megsózzuk, tepsibe tesszük,
kevés olajjal meglocsolva közepesen forró sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.
Sütés közben sem vizet, sem más folyadékot nem öntünk alá. A tepsiből
kiemeljük, 10 percig állni hagyjuk, utána szeleteljük. A tepsiben maradt pecsenyeléhez
egy dl. vizet öntünk, azzal kiforraljuk, leszűrjük, és a kapormártás
elkészítéséhez használjuk fel.
Kapormártás
Olvasztott vajban világos barnára
pirítjuk a lisztet. Apróra vagdalt kaprot keverünk hozzá, majd felengedjük
hideg tejjel, a tejszínnel, és a
pecsenyelével. Mártás sűrűségűvé forraljuk, és a hússzeletek köré öntve
tálaljuk. Zöldséges rizs kiválóan illik hozzá.
Zöldséges rizs hozzávalók
30 deka rizs,
10 deka sárgarépa
10 deka fehérrépa
5 deka zeller
1 csokor petrezselyem
fél liter víz
egy mokkáskanál só
egy evőkanál olaj
10 deka sárgarépa
10 deka fehérrépa
5 deka zeller
1 csokor petrezselyem
fél liter víz
egy mokkáskanál só
egy evőkanál olaj
Elkészítés
A rizst megmossuk, szűrőben
lecsepegtetjük. Olajat hevítünk, ebben gyakran kevergetjük a rizst,
megsózzuk,hozzákeverjük a tetszés szerint feldarabolt zöldségeket, két-három
percig együtt pirítjuk, és ráöntjük a pontosan kimért forrásban lévő vizet,
egyszer megkeverjük, majd fedővel
lefedve lassú tűzön 10 percig pároljuk, ez idő alatt a vizet teljesen
felszívja.. A tűzről levéve még öt percig állni hagyjuk, utána húsvillával
fellazítjuk, hozzákeverjük az apróra vagdalt petrezselymet,és
azonnaltálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése