Hozzávalók
80 dkg. libaaprólék (zúza, nyak, szárnytő)
20 dkg rizs
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg. vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
l-l evőkanál liszt és olaj
1 evőkanál friss reszelt torma (nem ecetes)
10 dkg. kelkáposzta
1 mokkáskanál pirospaprika
5-6 szemes bors
babérlevél
20 dkg rizs
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg. vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
l-l evőkanál liszt és olaj
1 evőkanál friss reszelt torma (nem ecetes)
10 dkg. kelkáposzta
1 mokkáskanál pirospaprika
5-6 szemes bors
babérlevél
Elkészítés
A libaaprólékról a zsíros részeket
levágjuk, a csontos húst feldaraboljuk, és a kis darabokra vágott zúzával, a
megtisztított, karikákra vágott répával, a kelkáposztával, egy fej
vöröshagymával meg a fokhagymával egy fazékba rakjuk. Babérlevéllel ízesítjük és egy liter vízzel felöntve, kis lángon
puhára főzzük. A félretett zsírdarabokat kiolvasztjuk, a reszelt tormát
megpirítjuk benne, a rizst beleöntjük, és egy-két percig együtt pirítjuk. A
pirospaprikával megszórjuk, a hús levét ráöntjük (a babérlevelet és a szemes
borsot kidobjuk belőle). Csak annyi levet hagyunk a hús alatt, hogy melegen
tarthassuk benne. A rizst kis lángra téve, fedő alatt puhára pároljuk, majd a
zöldséggel összekeverjük, tálra borítjuk, a megforrósított húsdarabokat a
tetejére rakjuk, és a karikákra vágott, lisztben megforgatott, olajban
ropogósra sütött két fej vöröshagymával megszórjuk, úgy tálaljuk. Sózni nem
kell, mert a piros arany sós!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése