2013. november 20., szerda

Csörögefánk





Hozzávalók


35 dkg liszt
5 tojás sárgája,
1 teáskanál porcukor
csipet só
fél pohár tejföl (1 dl.)
2 dl olaj a sütéshez
baracklekvár, rum és porcukor a tálaláshoz

Elkészítés


A  lisztet a tojások sárgájával, sóval,  porcukorral,  és a tejföllel összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk. Kb. 20 kis golyót formálunk belőle és hideg helyen egy óráig állni hagyjuk. Félujjnyi  vastagra  nyújtjuk lisztezett deszkán.  Közepén  derelyevágóval két, egymással párhuzamos csíkot vágunk. A tészta két végét ezeken a nyílásokon átbújtatva formázzuk,  és forró olajban  világosbarnára sütjük.  Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és ízlés szerint porcukorral hintjük. Kevés rummal  ízesített baracklekvárt, vagy dzsemet kínálunk a  tésztacsemegéhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése