Hozzávalók
35 dkg liszt
5 tojás sárgája,
1 teáskanál porcukor
csipet só
fél pohár tejföl (1 dl.)
2 dl olaj a sütéshez
5 tojás sárgája,
1 teáskanál porcukor
csipet só
fél pohár tejföl (1 dl.)
2 dl olaj a sütéshez
baracklekvár, rum és porcukor a
tálaláshoz
Elkészítés
A
lisztet a tojások sárgájával, sóval,
porcukorral, és a tejföllel összekeverjük,
majd sima tésztává gyúrjuk. Kb. 20 kis golyót formálunk belőle és hideg helyen
egy óráig állni hagyjuk. Félujjnyi
vastagra nyújtjuk lisztezett
deszkán. Közepén derelyevágóval két, egymással párhuzamos
csíkot vágunk. A tészta két végét ezeken a nyílásokon átbújtatva
formázzuk, és forró olajban világosbarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és
ízlés szerint porcukorral hintjük. Kevés rummal
ízesített baracklekvárt, vagy dzsemet kínálunk a tésztacsemegéhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése