Hozzávalók
60 dkg sertés szűzpecsenye
10 dkg gomba
4 db paradicsom
2 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 csomag kapor
2,5 dl étolaj
1 dkg só
60 dkg burgonya
csipetnyi bors
10 dkg gomba
4 db paradicsom
2 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 csomag kapor
2,5 dl étolaj
1 dkg só
60 dkg burgonya
csipetnyi bors
Elkészítés
A szűzpecsenyéből ujjnyi vastag
érmécskéket vágunk. A gombát, paradicsomot, zöldpaprikát egyenletes kockákra
vagy, hasáb alakúra szeleteljük fel. Serpenyőben felhevítünk fél dl olajat,
beletesszük a vöröshagymát, kissé megpirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt
húst, sózzuk, majd néhányszor átforgatjuk, hogy minden oldalán vékony réteg
képződjön. Csak azután adjuk hozzá a gombát és a zöldpaprikát. További
kevergetés mellett elpárologtatjuk a nedvességet, amelyet a só kioldott a
nyersanyagokból. Végül hozzákeverjük a paradicsomot, megborsozzuk, és rászórjuk
a somlói apró pecsenyére leginkább jellemző kaprot. Erős tűzön 1 percig
pároljuk, majd lefedve, tálalásig melegen tartjuk.
A megtisztított, felszeletelt
burgonyát forró olajban megsütjük, kissé megsózzuk, majd a kaportól illatozó
pecsenyével együtt jóízűen elfogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése