Hozzávalók
4 db kecsege (1 kg)
fél liter olaj a sütéshez
60 dkg burgonya
1 csokor kapor
25 dkg gomba
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
só
őrölt bors
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
fél liter olaj a sütéshez
60 dkg burgonya
1 csokor kapor
25 dkg gomba
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
só
őrölt bors
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
Elkészítés
A halak belét kiszedjük, majd a gerincén
végigfutó tüskés pikkelyeit levágjuk, a gerinchúrját
kiszedjük. Kívül-belül sózzuk,
fejét és farkát hurkapálcikával összetűzzük.
A gombát megtisztítjuk. bő vízben
többször megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
A kaprot és a vöröshagymát finomra
vágjuk .A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, forrásban levő sós vízben
megfőzzük, leszűrjük.
A vöröshagymát vajban aranysárgára
pirítjuk, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba kioldódott nedvei
el nem párolognak. Megszórjuk kaporral, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk egy
evőkanál lisztet, felöntjük tejszínnel és kevés vízzel mártás sűrűségűvé
forraljuk.
A lisztezett, besózott halakat
forró olajban megsütjük. A tányérokra gombamártást, rá a gyűrű
alakban megsült halat, közepére sós
vízben főtt burgonyát teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése