Hozzávalók
60 deka burgonya
8 deka rétesliszt
4 deka finomliszt
20 deka főtt sonka
20 deka reszelt sajt
6 deka vaj
egy csokor petrezselyem
só
őrölt fehérbors
8 deka rétesliszt
4 deka finomliszt
20 deka főtt sonka
20 deka reszelt sajt
6 deka vaj
egy csokor petrezselyem
só
őrölt fehérbors
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, sós vízben
megfőzzük, héját lehúzzuk. Áttörjük és hagyjuk kihűlni. Liszttel összegyúrjuk, ujjnyi vastag hengerré formáljuk, melyet 4-5 cm hosszú darabkákra vágunk.
Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és néhány perc forralás után, ha a tészta
feljött a víz tetejére, szűrővel kiszedjük, és óvatosan összekeverjük a vajban
felforrósított, apró kockákra vágott sonkával. Tetejére reszelt sajtot, apróra
vagdalt petrezselymet szórunk, és azon melegében elfogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése