2013. november 21., csütörtök

Sonkás sajtos nudli




Hozzávalók


60 deka burgonya
8 deka rétesliszt
4 deka finomliszt
20 deka főtt sonka
20 deka reszelt sajt
6 deka vaj
egy csokor petrezselyem

őrölt fehérbors

Elkészítés


A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük, héját lehúzzuk. Áttörjük és hagyjuk kihűlni. Liszttel összegyúrjuk, ujjnyi vastag hengerré formáljuk, melyet 4-5 cm hosszú darabkákra vágunk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és néhány perc forralás után, ha a tészta feljött a víz tetejére, szűrővel kiszedjük, és óvatosan összekeverjük a vajban felforrósított, apró kockákra vágott sonkával. Tetejére reszelt sajtot, apróra vagdalt petrezselymet szórunk, és azon melegében elfogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése