2013. november 21., csütörtök

Zöldséges rétes






Hozzávalók


1 csomag réteslap
5 dkg sárgarépa
10-10 dkg fehérrépa  és  karalábé
4-5  kellevél
3 zsemle
1 tojás
5 dkg vaj
3 dkg reszelt sajt

őrölt bors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés


A sárgarépát, a fehérrépát meg a karalábét megtisztítjuk, egyforma hasábokra vágjuk, sós vízben félig megfőzzük és leszűrjük. A vízben megáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemléket a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal alaposan összedolgozzuk.
A réteslapot a nedves konyharuhára terítjük, vékonyan megvajazzuk, és a leforrázott, lecsöpögtetett kelleveleket ráfektetjük. A zöldséges tölteléket hosszában egy csíkban ráhalmozzuk, a tésztát szorosan összecsavarjuk, és egy tepsibe téve, olvasztott vajjal meglocsoljuk. A forró sülőbe toljuk, és erős lánggal 20 percig sütjük. Ekkor reszelt sajtot szórunk a tetejére, és még öt percre a sütőbe visszatoljuk, hogy a sajt ráolvadjon. Felszeletelve, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése