Hozzávalók
1 csomag réteslap
5 dkg sárgarépa
10-10 dkg fehérrépa és karalábé
4-5 kellevél
3 zsemle
1 tojás
5 dkg vaj
3 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
1 csokor petrezselyem
5 dkg sárgarépa
10-10 dkg fehérrépa és karalábé
4-5 kellevél
3 zsemle
1 tojás
5 dkg vaj
3 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A sárgarépát, a fehérrépát meg a
karalábét megtisztítjuk, egyforma hasábokra vágjuk, sós vízben félig megfőzzük
és leszűrjük. A vízben megáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemléket a
tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal alaposan
összedolgozzuk.
A réteslapot a nedves konyharuhára
terítjük, vékonyan megvajazzuk, és a leforrázott, lecsöpögtetett kelleveleket
ráfektetjük. A zöldséges tölteléket hosszában egy csíkban ráhalmozzuk, a
tésztát szorosan összecsavarjuk, és egy tepsibe téve, olvasztott vajjal
meglocsoljuk. A forró sülőbe toljuk, és erős lánggal 20 percig sütjük. Ekkor
reszelt sajtot szórunk a tetejére, és még öt percre a sütőbe visszatoljuk, hogy
a sajt ráolvadjon. Felszeletelve, melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése