2013. november 21., csütörtök

Egészben sült báránygerinc





Hozzávalók


1 db. bárány gerinc {kb  1,30 kg),
fél dl. olaj a pácoláshoz
2 db. babérlevél
1 teáskanál rozmaringlevél
4 cikk fokhagyma

Előkészítés


A bárány gerincrőł valamennyi hártyát lefejtjük, a húst a gerinccsont mentén mindkét  oldalon teljes hosszúságban bevágjuk Babérlevéłleł, rozmaringgal elkevert olajat öntünk rá és folpack fółiával
łégmentesen lezárva három napig a hűtőben érleljük.
    A húst az olajos pácléből kivesszük, megsózzuk és forró sütőben (200 250 °C) a kívánt mértékig
sütjük / Angolos 20 perc, félangolos 30 perc, átsütve  45-50 perc ) A sütőből kivéve azon melegében rákenjük az apróra zúzott fokhagymát. A csontról a két filét lefejtjük és vékonyra felszeleteljük.
Párolt zöldségekkel körítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése