Hozzávalók
1 db. bárány gerinc {kb
1,30 kg),
fél dl. olaj a pácoláshoz
2 db. babérlevél
1 teáskanál rozmaringlevél
4 cikk fokhagyma
só
Előkészítés
A bárány gerincrőł valamennyi hártyát lefejtjük,
a húst a gerinccsont
mentén mindkét oldalon teljes
hosszúságban bevágjuk
Babérlevéłleł, rozmaringgal elkevert olajat öntünk rá és folpack
fółiával
łégmentesen lezárva három napig a hűtőben érleljük.
łégmentesen lezárva három napig a hűtőben érleljük.
A húst az olajos
pácléből kivesszük, megsózzuk és
forró sütőben (200 250 °C) a kívánt mértékig
sütjük / Angolos 20 perc, félangolos 30 perc, átsütve 45-50 perc ) A sütőből kivéve azon melegében rákenjük az apróra zúzott fokhagymát. A csontról a két filét lefejtjük és vékonyra felszeleteljük.
Párolt zöldségekkel körítjük.
sütjük / Angolos 20 perc, félangolos 30 perc, átsütve 45-50 perc ) A sütőből kivéve azon melegében rákenjük az apróra zúzott fokhagymát. A csontról a két filét lefejtjük és vékonyra felszeleteljük.
Párolt zöldségekkel körítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése