Hozzávalók
50 deka libamell csont nélkül
15 deka vöröshagyma
két zsemle
egy tojás
só
15 deka vöröshagyma
két zsemle
egy tojás
só
őrölt bors
40 deka lila káposzta
25 deka alma
egy teáskanál cukor
egy teáskanál őrölt kömény
két evőkanál borecet
egy evőkanál étolaj
40 deka lila káposzta
25 deka alma
egy teáskanál cukor
egy teáskanál őrölt kömény
két evőkanál borecet
egy evőkanál étolaj
Elkészítés
A libamellet a zsírjával együtt
ledaráljuk, majd összegyúrjuk , sóval borssal
5 deka finomra vagdalt vöröshagymával, vízben áztatott, kicsavart
zsemlével, tojással. Vizes kézzel henger alakúra formázva olajjal kent tepsibe
tesszük, forró sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Almás káposzta
Kevés olajban cukrot
karamellizálunk. (Addig kevergetjük a forró zsírban, míg felolvad és
világosbarna folyékony állagúvá válik.) Beletesszük a szeletekre vágott
vöröshagymát és néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt káposztát,
sóval, köménnyel ízesítjük. Ha a káposzta félig megpuhult, vörösbort, és borecetet öntünk rá. Végül hozzákeverjük az
almát, további öt perc alatt pároljuk
puhára.
A felszeletelt liba fasírt mellé
halmozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése