2013. november 20., szerda

Libafasirt almás káposztával





Hozzávalók


50 deka libamell csont nélkül
15 deka vöröshagyma
két zsemle
egy tojás
őrölt bors
40 deka lila káposzta
25 deka alma
egy teáskanál cukor
egy teáskanál őrölt kömény
két evőkanál borecet
egy evőkanál étolaj

Elkészítés


A libamellet a zsírjával együtt ledaráljuk, majd összegyúrjuk , sóval borssal  5 deka finomra vagdalt vöröshagymával, vízben áztatott, kicsavart zsemlével, tojással. Vizes kézzel henger alakúra formázva olajjal kent tepsibe tesszük, forró sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Almás káposzta


Kevés olajban cukrot karamellizálunk. (Addig kevergetjük a forró zsírban, míg felolvad és világosbarna folyékony állagúvá válik.) Beletesszük a szeletekre vágott vöröshagymát és néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt káposztát, sóval, köménnyel ízesítjük. Ha a káposzta félig megpuhult, vörösbort, és  borecetet öntünk rá. Végül hozzákeverjük az almát, további öt perc alatt  pároljuk puhára.
A felszeletelt liba fasírt mellé halmozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése