Hozzávalók
60 deka apró hús / szarvas, őz,
vadsertés, muflon /
40 deka máj /lehet sertés ill. marhamáj is/
30 deka füstölt szalonna
három tojás
egy evőkanál finomra őrölt pástétomfűszer keverék
só
40 deka máj /lehet sertés ill. marhamáj is/
30 deka füstölt szalonna
három tojás
egy evőkanál finomra őrölt pástétomfűszer keverék
só
Elkészítés
Egy fémből, vagy cserépből készült pástétom-formát
hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibéleljük úgy, hogy az edény szélén kívül
körben kissé lelógjon.
A húst és a májat pépesítő gépben
finom péppé dolgozzuk, vagy többször ledaráljuk. Egyenként hozzákeverjük a
tojásokat, sóval, pástétomfűszer keverékkel ízesítjük, és a szalonnával bélelt
edénybe rakjuk. Széléről körben ráhajtogatjuk a szalonnát, majd rátesszük a
pástétomforma fedelét, vagy alufóliával fedjük le szorosan. A formát tepsibe
tesszük, két ujjnyi vizet öntünk alá, majd közepesen forró sütőben 70 percig
pároljuk. A vízfürdőből kiemeljük, kissé
lepréseljük, így hagyjuk kihűlni, majd 5-6 óráig hűtőben dermesztjük. Tálalás
előtt a formából vágódeszkára borítjuk, és meleg vízbe mártott késsel
szeleteljük.
Erdei gyümölcsökből készült
lekvárokkal, ill. friss gyümölcsdarabkákkal díszítve tálaljuk.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.
Ez a legjobb pástétom forma a felhozatalból !
VálaszTörlés