Hozzávalók
80 dkg birsalma, vagy birskörte
40 dkg kristálycukor
fél citrom
15 dkg tejszínhab
Elkészítés
A gyümölcsöt szárazon letörölgetjük, majd alaposan lemossuk. Magházát kivágjuk, héjastól szeleteljük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Kevés citromlével ízesítve kb. fél óra alatt puhára főzzük.
E közben a cukorból fél dl. vízzel sűrű szirupot főzünk, de ne hagyjuk karamellizálódni.
A megfőtt birsszeleteket a léből kiszedjük, a sziruppal együtt pépesítjük, vagy turmixszoljuk.
Utána, állandóan kevergetve sűrű masszává forraljuk. Szobahőmérsékletre hűtjük, 10 dkg. tejszínhabot keverünk hozzá és poharakba töltjük. Két-három óráig hűtőben dermesztjük, végül a tálalás előtt tetejét díszítsük kevés tejszínhabbal.
Kevés vízben puhára főzzük |
A sziruppal együtt sűrű péppé főzzük |
Ha kihűlt, tejszínhabot adunk hozzá |
Óvatosan összekeverjük és poharakba töltjük |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése