Hozzávalók
4 db. pisztráng, /kb. 1 kg ./
5 dkg. mandula
1 citrom
1 tojás
10 dkg. zsemlemorzsa
só, olaj.
5 dkg. mandula
1 citrom
1 tojás
10 dkg. zsemlemorzsa
só, olaj.
Köret:
20 dkg. tisztított sárgarépa
20 dkg. burgonya
20 dkg. brokkoli
1 csomó petrezselyem
6 dkg. vaj
só
20 dkg. burgonya
20 dkg. brokkoli
1 csomó petrezselyem
6 dkg. vaj
só
Mártás
1 tojássárgája
1,5 dl. olaj
1 dl. tejföl
fél citrom
fél dl. száraz fehérbor
5 dkg mélyhűtött, vagy friss parajkrém
1 teáskanál mustár
só
őrölt fehérbors
1 teáskanál porcukor
1,5 dl. olaj
1 dl. tejföl
fél citrom
fél dl. száraz fehérbor
5 dkg mélyhűtött, vagy friss parajkrém
1 teáskanál mustár
só
őrölt fehérbors
1 teáskanál porcukor
Elkészítés
Köret: Ą sárgarépát vékony
hasábokra, a brokkolit rózsáira vágva, sós vízben megfőzzük. A burgonyát
héjában főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk, petrezselymes vajban átforgatva
felmelegítjük
Mártás: A tojássárgájához mustárt,
citromlét, sót keverünk, vékony sugárban hozzácsepegtetjük az olajat. Tejfölt,
levétől alaposan kinyomkodott parajkrémet: és fehérbort adunk hozzá. Sóval,
borssal, porcukorral, citromlével ízesítjük, tálalásig hűtőben tartjuk.
A mandulát forrásban lévő vízbe
tesszük, 1-2 percig forraljuk, leszűrjük, héját felszedjük, éles késsel vékony
szeletekre vágjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halat megtisztítjuk,
belét kiszedjük. Kívül-belül sózzuk, lisztben, felvert tojásban, mandulával
kevert morzsában megforgatjuk. Félkör alakúra formázzuk, és annyi forró olajban
sütjük pirosra, amennyi ellepi. A zöldségek társaságában tálaljuk. Félszáraz
fehérbort kortyolgatunk hozzá, ünnepi alkalmakkor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése