Hozzávalók
2 db. primőr karalábé
15 dkg dióbél
20 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
1 csomó petrezselyem
5 dkg liszt
4 dl olaj a sütéshez
15 dkg dióbél
20 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
1 csomó petrezselyem
5 dkg liszt
4 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
A karalábét meghámozzuk, félujjnyi
vastag szeletekre vágjuk, forrásban lévő sós
vízbe tesszük, négy-öt percig főzzük, leszűrjük, leitatjuk. A diót
ledaráljuk vagy egészen apróra
vagdaljuk, és zsemlemorzsával összekeverjük. A felvert tojást kevés sóval
ízesítjük, és finomra vágott petrezselymet
keverünk hozzá.
Közepesen forró olajban pirosra
sütjük az előzőleg lisztben, tojásban és morzsás dióban megforgatott
karalábészeleteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése