2013. november 21., csütörtök

Diós karalábé



Hozzávalók
 

2 db. primőr karalábé
15 dkg dióbél
20 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
1 csomó petrezselyem
5 dkg liszt
4 dl olaj a  sütéshez

Elkészítés


A karalábét meghámozzuk, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, forrásban lévő sós  vízbe tesszük, négy-öt percig főzzük, leszűrjük, leitatjuk. A diót ledaráljuk vagy  egészen apróra vagdaljuk, és zsemlemorzsával összekeverjük. A felvert tojást kevés sóval ízesítjük, és finomra  vágott petrezselymet keverünk hozzá.
Közepesen forró olajban pirosra sütjük az előzőleg lisztben, tojásban és morzsás dióban megforgatott karalábészeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése