Hozzávalók
60 deka borjúcomb
6 deka vaj
8 deka liszt
két deci tej
10 deka sárgarépa
10 deka fehérrépa
5 deka póréhagyma
20 deka karfiol
10 deka zöldborsó
fél citrom
egy csokor petrezselyem
só
őrölt fehérbors
6 deka vaj
8 deka liszt
két deci tej
10 deka sárgarépa
10 deka fehérrépa
5 deka póréhagyma
20 deka karfiol
10 deka zöldborsó
fél citrom
egy csokor petrezselyem
só
őrölt fehérbors
Elkészítés
A kockákra vágott húst kb. fél
liter hideg vízbe tesszük, majd felforraljuk. A tetején megjelenő habot
leszedjük, és hozzáadjuk a szeletelt sárgarépát, fehérrépát, a rózsáira szedett
karfiolt, és a kifejtett zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk,
amíg a hús is megpuhul. Leszűrjük, levét félretesszük.
A felhevített vajban kissé
megpirítjuk a lisztet, apróra vagdalt póréhagymát és petrezselymet keverünk hozzá, és ráöntjük a félretett
párolólét, és a tejet. Mártássá forraljuk, végül beletesszük a párolt húst a
zöldségekkel együtt. Szükség szerint sóval, citromlével ízesítjük, párolt
rizzsel körítjük.
Párolt rizs hozzávalók
30 deka rizs, fél liter víz, egy
mokkáskanál só, egy evőkanál olaj.
A rizst megmossuk, szűrőben
lecsepegtetjük. Olajat hevítünk, ebben gyakran kevergetjük a rizst, megsózzuk,
és ráöntjük a pontosan kimért forrásban lévő vizet, egyszer megkeverjük, majd
fedővel lefedve lassú tűzön 10 percig
pároljuk. A tűzről levéve még öt percig állni hagyjuk, utána húsvillával
fellazítjuk, és azonnal tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése