2013. november 4., hétfő

Töltött gömb-cukkíni






Hozzávalók


2 db. cukkíni (kb. 60 dkg.)
30 dkg. darált pulykacomb
10 dkg. vöröshagyma
1 zsemle
2 csokor friss kapor
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál étolaj
1 tojás
1 teáskanál liszt

őrölt fehér bors


Elkészítés



Kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, felét összekeverjük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összegyúrjuk tojással, áztatott, kicsavart zsemlével és a kapor felével.
A cukkinikat kettévágjuk, magházát kivájjuk, helyére halmozzuk a tölteléket.
A maradék hagymát és a kaprot cserép tálba, vagy tepsibe tesszük, két deci vizet öntünk hozzá és beleállítjuk a megtöltött cukkíniket. Közepesen forró sütőben (150-160 C) alufóliával fedve 50 perc alatt megpároljuk. A cukkíniket kiemeljük a tálból. A benne maradt kapros pároló léhez liszttel kevert tejszínt adunk, sóval, borssal ízesítve 2 percig forraljuk, azon melegében tálaljuk.

A töltés előkészítése



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése