Hozzávalók
40 dkg. édeskömény
6 dkg. vaj
só
20 dkg. laskagomba
20 dkg. kemény, húsos paradicsom
6 tojás
őrölt fehér bors
2 dl. tejszín
1 db. erős hegyes zöldpaprika
5 dkg. reszelt parmezán
6 dkg. vaj
só
20 dkg. laskagomba
20 dkg. kemény, húsos paradicsom
6 tojás
őrölt fehér bors
2 dl. tejszín
1 db. erős hegyes zöldpaprika
5 dkg. reszelt parmezán
Elkészítés
Az édesköményt megmossuk, kettévágjuk,
torzsáját kiszedjük, vékony szeletekre vágva, kevés sóval hintve néhány percig
állni hagyjuk, majd egy evőkanál vajon üvegesre pároljuk. A megtisztított
gombát vékony szeletekre vágva a serpenyőben felolvasztott kevés vajhoz adjuk.
Erős tűzön addig pároljuk, míg a kioldódott nedvek el nem távoznak belőle. A
paradicsomot forró, majd hideg vízbe mártjuk, az így fellazult héját lehúzzuk
és felkarikázzuk. Négy darab tojást tíz perc alatt megfőzünk, megtisztítunk és
karikára vágunk.
Vajjal kikent serpenyőben vagy
tűzálló tálban rétegesen elhelyezzük
az édesköményt, a laskagombát és
a paradicsomot. A rétegek közé sót, borsot hintünk, és a 2 nyers tojással
elkevert tejszínnel locsolgatjuk. Tetejére karikákra vágott erőspaprikát,
vajdarabokat és reszelt sajtot szórunk. Forró sütőben (170-200 °C) 25 perc alatt
megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése