2013. november 20., szerda

Sültcsirke egészben



Hozzávalók

 

1 db. csirke
fél dl. olaj
1 csomó petrezselyem

1 teáskanál majoranna
60 dkg. vegyes zöldségféle pl: karalábé, karfiol, zöldborsó, zöldbab, brokkoli, zöldpaprika
őrölt fehérbors
8 dkg vaj

Elkészítés


A csirkét kívül-belül bekenjük sóval.
Egy óráig hűtőben pihentetjük. Olajjal vékonyan kent tepsibe tesszük; és közepes
hőfokon (160-180 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A sütés közben az alatta összegyűlő
olajos pecsenyelével locsolgatjuk. Sem vizet, sem más folyadékot nem öntünk alá.
A tepsiből kiemeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú darabokra szeleteljük. Az idény kínálta párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk. A tepsiben maradt pecsenyelét 1/2 dl vízzel kiforralva; külön edényben kínáljuk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése