Hozzávalók
1 db. csirke
fél dl. olaj
1 csomó petrezselyem
1 teáskanál majoranna
60 dkg. vegyes zöldségféle pl: karalábé, karfiol, zöldborsó, zöldbab, brokkoli, zöldpaprika
fél dl. olaj
1 csomó petrezselyem
1 teáskanál majoranna
60 dkg. vegyes zöldségféle pl: karalábé, karfiol, zöldborsó, zöldbab, brokkoli, zöldpaprika
őrölt fehérbors
8 dkg vaj
só
8 dkg vaj
só
Elkészítés
A csirkét
kívül-belül bekenjük sóval.
Egy óráig
hűtőben pihentetjük. Olajjal vékonyan kent tepsibe tesszük; és közepes
hőfokon (160-180 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A sütés közben az alatta összegyűlő
olajos pecsenyelével locsolgatjuk. Sem vizet, sem más folyadékot nem öntünk alá.
A tepsiből kiemeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú darabokra szeleteljük. Az idény kínálta párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk. A tepsiben maradt pecsenyelét 1/2 dl vízzel kiforralva; külön edényben kínáljuk hozzá.
hőfokon (160-180 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A sütés közben az alatta összegyűlő
olajos pecsenyelével locsolgatjuk. Sem vizet, sem más folyadékot nem öntünk alá.
A tepsiből kiemeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú darabokra szeleteljük. Az idény kínálta párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk. A tepsiben maradt pecsenyelét 1/2 dl vízzel kiforralva; külön edényben kínáljuk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése