Hozzávalók
1 kg busatörzs
5 dkg vaj
4 dkg liszt
2-2 szál sárga- és fehérrépa
2 dl száraz fehérbor
2 citrom
5 dkg póréhagyma
só
4-5 szem bors
3 babérlevél
5 dkg vaj
4 dkg liszt
2-2 szál sárga- és fehérrépa
2 dl száraz fehérbor
2 citrom
5 dkg póréhagyma
só
4-5 szem bors
3 babérlevél
Elkészítés
A halat két 2,5 centi vastag
szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Egy
vajjal vékonyan kikent zománcos tepsibe
fektetjük,majd a vékony karikákra vágott hagymát meg a
zöldségfélét, a babérleveleket, a borsszemeket és a két-három
citromkarikát
köré terítjük. A fehérbort ráöntjük,
és a tepsit alufóliával szorosan lefedjük. A forró sütőbe toljuk, és 20 perc
alatt megpároljuk.
A halszeleteket pecsenyelapáttal
forró tálra szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A párolólevét leszűrjük,
majd a vajból a liszttel készült világos rántással besűrítjük, és sóval,
citromlével ízesítve, a halhoz külön csészében tálaljuk. Sós vízben főtt, vajas
petrezselyemmel ízesített burgonya illik
hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése