2013. november 20., szerda

Busa fehérborban





 Hozzávalók

1 kg busatörzs
5 dkg vaj
4 dkg liszt
2-2 szál sárga- és fehérrépa
2 dl száraz fehérbor
2 citrom
5 dkg póréhagyma

4-5  szem bors
3 babérlevél

Elkészítés


A halat két 2,5 centi vastag szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Egy vajjal vékonyan kikent zománcos tepsibe  fektetjük,majd a vékony karikákra vágott hagymát meg  a  zöldségfélét,  a  babérleveleket, a borsszemeket és a két-három citromkarikát
köré terítjük. A fehérbort ráöntjük, és a tepsit alufóliával szorosan lefedjük. A forró sütőbe toljuk, és 20 perc alatt megpároljuk.
A halszeleteket pecsenyelapáttal forró tálra szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A párolólevét leszűrjük, majd a vajból a liszttel készült világos rántással besűrítjük, és sóval, citromlével ízesítve, a halhoz külön csészében tálaljuk. Sós vízben főtt, vajas petrezselyemmel ízesített burgonya illik
hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése