2013. november 21., csütörtök

Tavaszi húsgombócleves





Hozzávalók


15 deka darált sertéshús
10 deka sárgarépa
10 deka fehérrépa
5 deka zellergumó
10 deka vöröshagyma
5 deka kifejtett zöldborsó
5 deka karalábé
fél deci étolaj
egy tojás

őrölt bors
egy mokkáskanál kakukkfű

Elkészítés


A megtisztított hagymát és a zöldségféléket vékony csíkokra vágjuk. Felhevített olajon gyakran kevergetve 5 percig pirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót,  felöntjük másfél liter vízzel, megsózzuk, és 15 percig lassú tűzön forraljuk.
E közben a darált húst sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, egy tojással alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel mogyoró nagyságú gombóckákat formálunk belőle. A forrásban lévő levesbe tesszük, és további 15 perc főzés után tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése