Hozzávalók
15 deka darált sertéshús
10 deka sárgarépa
10 deka fehérrépa
10 deka sárgarépa
10 deka fehérrépa
5 deka zellergumó
10 deka vöröshagyma
5 deka
kifejtett zöldborsó
5 deka karalábé
fél deci étolaj
egy tojás
só
őrölt bors
őrölt bors
egy mokkáskanál kakukkfű
Elkészítés
A megtisztított hagymát és a
zöldségféléket vékony csíkokra vágjuk. Felhevített olajon gyakran kevergetve 5
percig pirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót,
felöntjük másfél liter vízzel, megsózzuk, és 15 percig lassú tűzön
forraljuk.
E közben a darált húst sóval,
borssal, kakukkfűvel ízesítjük, egy tojással alaposan összegyúrjuk, majd vizes
kézzel mogyoró nagyságú gombóckákat formálunk belőle. A forrásban lévő levesbe
tesszük, és további 15 perc főzés után tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése