Hozzávalók
50 dkg liszt
17 dkg zsír
17 dkg kristálycukor
1 dkg sütőpor
4 tojás
3 dl tej
30 dkg porcukor
1 dl rum
5 dkg mazsola
10 dkg darált dióbél
2 evőkanál barackíz
20 dkg őszibarackbefőtt, vagy kompót
reszelt citromhéj
17 dkg zsír
17 dkg kristálycukor
1 dkg sütőpor
4 tojás
3 dl tej
30 dkg porcukor
1 dl rum
5 dkg mazsola
10 dkg darált dióbél
2 evőkanál barackíz
20 dkg őszibarackbefőtt, vagy kompót
reszelt citromhéj
Elkészítés
A lisztet a zsírral,
kristálycukorral, a sütőporral, 4 tojássárgájával és 1 dl tejjel összegyúrjuk.
Három egyenlő részre osztjuk, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk ki
mindegyiket, majd közepes hőfokon
(150-180 oC) megsütjük. Ha kihűlt, az egyik lapot összemorzsoljuk, összegyúrjuk 2 dl tejjel, 1O dkg porcukorral, rumban áztatott mazsolával, rummal, darált dióval, barackízzel apró kockákra vágott őszibarackbefőttel és reszelt citromhéjjal. Ezt a masszát a két lap közé kenjük. Tetejére a négy tojás fehérjéből 20 dkg porcukorral gőz fölött felvert habot terítünk. Egy napig száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
(150-180 oC) megsütjük. Ha kihűlt, az egyik lapot összemorzsoljuk, összegyúrjuk 2 dl tejjel, 1O dkg porcukorral, rumban áztatott mazsolával, rummal, darált dióval, barackízzel apró kockákra vágott őszibarackbefőttel és reszelt citromhéjjal. Ezt a masszát a két lap közé kenjük. Tetejére a négy tojás fehérjéből 20 dkg porcukorral gőz fölött felvert habot terítünk. Egy napig száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése