Hozzávalók
4 db. padlizsán (kb.1 kg)
20 dkg. paradicsom
5 dkg. vaj
1 csomó újhagyma
20 dkg. cukkini
só
őrölt bors
bazsalikom
2 cikk fokhagyma
4 tojás
20 dkg. paradicsom
5 dkg. vaj
1 csomó újhagyma
20 dkg. cukkini
só
őrölt bors
bazsalikom
2 cikk fokhagyma
4 tojás
Elkészítés
A padlizsánt megmossuk,
megtörölgetjük, hosszanti oldaláról levágunk egy ovális szeletet, és
félretesszük. A közepét óvatosan kivájjuk, a kivájt darabkákat apróra
felvagdaljuk. A paradicsomot néhány másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük,
hideg vízben lehűtjük, héját lehúzzuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés vajon karikákra
vágott újhagymát pirítunk, hozzáadjuk a hámozatlanul apró kockákra vágott
cukkínit, sóval, borssal, bazsalikommal és apróra zúzott fokhagymával
ízesítjük. Mikor a cukkíni üvegessé válik, hozzáadjuk az összevagdalt
padlizsánt és a paradicsomot. Néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve
hozzákeverünk két felkockázott kemény és két nyers tojást, a padlizsánokat
megtöltjük, és a levágott szelettel befedve a vajjal kikent tepsibe helyezzük.
Forró sütőben (160-220 oC) 30 perc alatt megsütjük. Sütés közben
olvadt vajjal locsolgatjuk.
Elkészítettem, nagyon finom. MIndenkinek ajánlom.
VálaszTörlés