2013. november 21., csütörtök

Töltött padlizsán





Hozzávalók


4 db. padlizsán (kb.1 kg)
20 dkg. paradicsom
5 dkg. vaj
1 csomó újhagyma
20 dkg. cukkini

őrölt bors
bazsalikom
2 cikk fokhagyma
4 tojás

Elkészítés


A padlizsánt megmossuk, megtörölgetjük, hosszanti oldaláról levágunk egy ovális szeletet, és félretesszük. A közepét óvatosan kivájjuk, a kivájt darabkákat apróra felvagdaljuk. A paradicsomot néhány másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, hideg vízben lehűtjük, héját lehúzzuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés vajon karikákra vágott újhagymát pirítunk, hozzáadjuk a hámozatlanul apró kockákra vágott cukkínit, sóval, borssal, bazsalikommal és apróra zúzott fokhagymával ízesítjük. Mikor a cukkíni üvegessé válik, hozzáadjuk az összevagdalt padlizsánt és a paradicsomot. Néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverünk két felkockázott kemény és két nyers tojást, a padlizsánokat megtöltjük, és a levágott szelettel befedve a vajjal kikent tepsibe helyezzük. Forró sütőben (160-220 oC) 30 perc alatt megsütjük. Sütés közben olvadt vajjal locsolgatjuk.

1 megjegyzés: