Hozzávalók
80 dkg. rövidkaraj
20 dkg. darált sertéshús
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
2 cikk fokhagyma
só
őrölt bors
2 dkg. zsír
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál liszt
1 teáskanál olaj
20 dkg. darált sertéshús
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
2 cikk fokhagyma
só
őrölt bors
2 dkg. zsír
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál liszt
1 teáskanál olaj
Köret
20 dkg póréhagyma, 15 dkg.
kígyóuborka, 20 dkg mini csöves kukorica, 10 dkg. piros, húsos zöldpaprika, 4
dkg. vaj, 1 csomó petrezselyem, só, őrölt fehérbors.
Elkészítés
A darált húst sóval, borssal,
köménnyel, pirospaprikával és apróra vagdalt fokhagymával összegyúrjuk.
Kiterített alufóliára halmozzuk, melyet előzőleg kissé megolajoztunk.
Felgöngyöljük; két végét szorosan lezárjuk. Az így kapott kb. 3-4 cm-es
átmérőjű rudat mélyhűtőbe tesszük, ott egy-másfél óra alatt megdermesztjük:
Leszedjük róla a fóliát, és a hosszában hegyes késsel felszúrt karajba toljuk.
Sózzuk, kizsírozott tepsibe tesszük, és közepesen forró sütőben 60-70 perc
alatt megsütjük. Sütés közben az összegyűlő zsiradékkal locsolgatjuk. A húst
kivesszük, 5-10 percig állni hagyjuk. A tepsiben lévő zsiradékhoz
paradicsompürét keverünk, nyílt láng fölött elkeverjük, lisztet adunk hozzá, és
néhány percig pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, amennyivel mártás sűrűségűvé
forraljuk (kb. 4 dl/. Leszűrjük; és külön edényben tálaljuk.
Az uborkát hosszában kettévágjuk,
kiskanállal magházát kikaparjuk, majd felkarikázzuk. Karikára vágjuk a
póréhagymát és a paprikát, míg a kukoricacsöveket 3-4 cm-es darabokra
szeleteljük fel. Valamennyi anyagot egyszerre tesszük serpenyőbe, melyben kevés
vajat hevítettünk. Sóval, borssal ízesítjük, néhányszor megkeverjük, és fedő
alatt, saját levében 10-15 perc alatt megpároljuk. A felszeletelt hús mellé
körítésként adjuk, petrezselyemdarabkákkal díszítjük.
Száraz fehérbor vagy könnyű rozé
illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése