Hozzávalók
2 db süllő 1-1,5 kg
fél liter olaj a sütéshez
só
60 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 csomó. petrezselyem
egy citrom
fél liter olaj a sütéshez
só
60 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 csomó. petrezselyem
egy citrom
Elkészítés
A hal pikkelyét lekaparjuk, belét,
kopoltyúit kiszedjük. Törzsét a
gerinç közelében mindkét oldalon
egy centiméteres távolságban bevagdossuk, kívül-belül sózzuk..Két végét
megfogjuk, a háta felé hajlítva kifli alakúra formáljuk. Nyakán és farkán
átszúrt kihegyezett hurkapálca segítségével ebben a formában rögzítjük. Mindkét
oldalát lisztezzük. Forró olajban először egyik, majd másik oldalát sütjük
pirosra.
Petrezselymes burgonyával tálaljuk,
és tartár mártást adunk mellé.
Petrezselymes burgonya
A burgonyát meghámozzuk, kockákra
vágjuk, forrásban lévő sós vízbe
tesszük, puhára főzzük,
majd leszűrjük. Óvatosan
összekeverjük olvasztott vajban elkevert vagdalt petrezselyemmel.
Tartármártás hozzávalók
Egy tojás sárgája
1,5 deci olaj
1 mokkáskanál mustár
csipet só
fél citrom
1 mokkáskanál mustár
csipet só
fél citrom
1 mokkáskanál porcukor
2 deci tejföl
2 deci tejföl
fél deci félszáraz fehérbor
csipet őrölt fehérbors
csipet őrölt fehérbors
Elkészítés
A tojás sárgáját sóval, néhány
csepp citromlével habverő segítségével
símára keverjük. Tovább kevergetve vékony sugárban hozzáadjuk az olajat. .Az így kapott
majonézhez keverjük a tejfölt, a fehérbort, ízlés szerint sóval,
citromlével, mustárral, borssal ízesítjük, tálalásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése