Hozzávalók
60 dkg. busatörzs
15 dkg. szeletelt füstölt szalonna
só
1 evőkanál liszt
fél dl. olaj a sütéshez
1db. citrom
15 dkg. szeletelt füstölt szalonna
só
1 evőkanál liszt
fél dl. olaj a sütéshez
1db. citrom
Köret
30 dkg. édeskömény
15 dkg. húsos zöldpaprika
15 dkg. zellerszár
20 dkg. kifliburgonya
30 dkg. édeskömény
15 dkg. húsos zöldpaprika
15 dkg. zellerszár
20 dkg. kifliburgonya
1 csomó petrezselyem
6 dkg. vaj
só
6 dkg. vaj
só
Elkészítés
A burgonyát héjában főzzük meg,
hámozzuk, majd vékony karikákra szeleteljük. Tálalás előtt petrezselymes vajban
megforgatva felforrósítjuk. Az édesköményt cikkekre vágjuk, míg a zellerszárat
2-3 cm hosszú darabkákra: Olvasztott vajban átforgatjuk, és 1-1 dl víz
hozzáadásával, fedő alatt 15-20 perc alatt megpároljuk. Ügyeljünk, hogy ne
puhuljanak meg túlságosan Azonos módszerrel pároljuk meg a paprikát, de
rövidebb idő alatt.
A halat megsózzuk,
szalonnaszeletekkel egyenként körbetekerjük, 2-3 hústűvel rögzítjük. Lisztben
mindkét oldalát megforgatjuk; és kevés forró olajban megsütjük. Tányérokra
.tesszük, ízlésesen köré rakjuk a burgonyát és a zöldségféléket. Citromcikket
kínálunk hozzá, és azon melegében elfogyasztjuk.
Száraz fehérborban kíván
/úszkálni/.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése