Hozzávalók
50 dkg. fehér kenyér
6 dkg. vaj
30 dkg póréhagyma
5 dkg. metélőhagyma
só
bors
6 dkg. vaj
30 dkg póréhagyma
5 dkg. metélőhagyma
só
bors
3 tojás
1 csomó petrezselyem
1 csomó petrezselyem
Elkészítés
A kenyér héját levágjuk, a kenyeret
lereszeljük, vagy egészen apróra vagdaljuk. 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk a
hosszában kettévágott, szeletelt póréhagymát, a tűzről levéve hozzákeverjük az
apróra vagdalt metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a tojásokkal,
majd hozzágyúrjuk a kenyeret. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle,
forrásban lévő sós vízbe tesszük, és ha valamennyi feljött a felszínre,
szűrőkanállal kiszedjük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, olvasztott
vajjal meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése