Hozzávalók
20 dkg. mogyoró
5 dkg. kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1 dl. tej
2 dl. tejszín
20 dkg. étcsokoládé
2 cl. rum
2-3 szem eper, és narancscikk a díszítéshez.
5 dkg. kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1 dl. tej
2 dl. tejszín
20 dkg. étcsokoládé
2 cl. rum
2-3 szem eper, és narancscikk a díszítéshez.
Elkészítés
A tejhez nyers tojást, szódavizet
és lisztet keverünk. Ą szokásos módon kb. nyolc palacsintát sütünk belőle.
Mogyorókrémmel megtöltjük, forró csokoládéval körülöntjük, és az idény kínálta
nemes gyümölcsökkel díszítve, forrón tálaljuk.
Mogyorókrém:
A tejet felforraljuk, cukorral,
reszelt citromhéjjal ízesítjük, és hozzákeverjük a durvára darált mogyorót. A
tűzről levéve rumot keverünk hozzá, majd a palacsintába töltjük.
Csokimártás:
A tejszínt felforraljuk,
beletesszük a csokoládét, és állandóan kevergetve, 5-6 perc alatt mártássá
forraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése