2013. november 21., csütörtök

Fogasfilé szőlőmártásban






Hozzávalók


70 dkg fogas filé
10 dkg vaj
1/2 kg fehér csemegeszőlő
1 dl fehérbor
2 db citrom
3 evőkanál liszt
1 teáskanál só
1 db babérlevél

Elkészítés


A halszeleteket besózzuk, és kivajazott edénybe tesszük. Ráöntünk 1 dl fehérbort, l/4 kg szőlő levét, 1 db citrom kifacsart levét és annyi vizet, amennyi ellepi. Fedővel, vagy alufóliával letakarva, kevés babérlevéllel ízesítve, lassú tűzön 10-15 perc alatt megfőzzük. A halszeleteket szűrőlapáttal óvatosan kiszedjük. A párolólét leszűrjük; majd lisztes vajjal besűrítjük (5 dkg puha, de nem olvasztott vajat 2 evőkanál liszttel összegyúrunk, kis darabkákra tépkedve a forrásban levő pároló léhez keverjük, ezzel besűrítjük). Hozzáadjuk a maradék szőlőt, melyet előzőleg meghámoztunk és kimagoztunk. Együtt még egyszer felforrósítjuk és a halszeletekre öntjük.
Petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése