Hozzávalók
70 dkg fogas filé
10 dkg vaj
1/2 kg fehér csemegeszőlő
1 dl fehérbor
2 db citrom
3 evőkanál liszt
1 teáskanál só
1 db babérlevél
10 dkg vaj
1/2 kg fehér csemegeszőlő
1 dl fehérbor
2 db citrom
3 evőkanál liszt
1 teáskanál só
1 db babérlevél
Elkészítés
A halszeleteket besózzuk, és
kivajazott edénybe tesszük. Ráöntünk 1 dl fehérbort, l/4 kg szőlő levét, 1 db
citrom kifacsart levét és annyi vizet, amennyi ellepi. Fedővel, vagy
alufóliával letakarva, kevés babérlevéllel ízesítve, lassú tűzön 10-15 perc
alatt megfőzzük. A halszeleteket szűrőlapáttal óvatosan kiszedjük. A párolólét
leszűrjük; majd lisztes vajjal besűrítjük (5 dkg puha, de nem olvasztott vajat
2 evőkanál liszttel összegyúrunk, kis darabkákra tépkedve a forrásban levő pároló
léhez keverjük, ezzel besűrítjük). Hozzáadjuk a maradék szőlőt, melyet előzőleg
meghámoztunk és kimagoztunk. Együtt még egyszer felforrósítjuk és a
halszeletekre öntjük.
Petrezselymes vajas burgonyával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése