2013. november 21., csütörtök

Tésztában sült brokkoli





Hozzávalók


50 dkg brokkoli
őrölt bors
15 dkg liszt
2 tojás

2 evőkanál olaj + 4 dl a sütéshez

Elkészítés


A brokkolit megmossuk, sós vízben félig megfőzzük,  leszűrjük,  lehűtjük,  rózsáira szedjük, borssal meghintjük.
Tíz deka liszthez 2 dl langyos vizet öntünk, gyorsan összekeverjük, sózzuk, majd tojással és két evőkanál olajjal simára keverjük. Ebbe a tésztába mártogatjuk a lisztben előzőleg megforgatott brokkoli rózsákat.  Egyenként közepesen forró olajba tesszük (célszerű húsvillát használni az olaj esetleges felcsapódása miatt), és világosbarnára sütjük, az olajat leitatjuk róla, és máris tálalhatjuk.
Főleg marhasültekhez illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése