Hozzávalók
50 dkg brokkoli
őrölt bors
15 dkg liszt
2 tojás
só
2 evőkanál olaj + 4 dl a sütéshez
őrölt bors
15 dkg liszt
2 tojás
só
2 evőkanál olaj + 4 dl a sütéshez
Elkészítés
A brokkolit megmossuk, sós vízben
félig megfőzzük, leszűrjük, lehűtjük,
rózsáira szedjük, borssal meghintjük.
Tíz deka liszthez 2 dl langyos
vizet öntünk, gyorsan összekeverjük, sózzuk, majd tojással és két evőkanál
olajjal simára keverjük. Ebbe a tésztába mártogatjuk a lisztben előzőleg
megforgatott brokkoli rózsákat. Egyenként
közepesen forró olajba tesszük (célszerű húsvillát használni az olaj esetleges
felcsapódása miatt), és világosbarnára sütjük, az olajat leitatjuk róla, és
máris tálalhatjuk.
Főleg marhasültekhez illik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése