2013. november 21., csütörtök

Narancsos kuglóf




Hozzávalók


35 deka vaj, vagy margarin
30 deka kristálycukor
6 tojás
2 narancs kifacsart leve
egy citrom
35 deka liszt
2 deka sütőpor
kevés vaj a forma kikenéséhez
2 evőkanál piskótamorzsa / babpiskótából /
10 deka porcukor

Elkészítés


A puha, de nem olvadt vajat lehetőleg géppel habosra keverjük, amikor kifehéredett, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Egyenként keverjük hozzá az egész tojásokat, majd a reszelt citromhéjat. Végül kézi habverővel keverjük hozzá a lisztet, és a sütőport. Vajjal kent, morzsával hintett formába töltjük, közepes hőfokon /150-170°C/ 50 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk. A narancs és a citrom levében feloldjuk a porcukrot, és lassan a tésztára csorgatjuk. Cikkekre vágva hidegen fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése