2013. november 20., szerda

Sonka paradicsomos gombával





Hozzávalók


30 deka füstölt nyers sonka
fél dl. étolaj
40 deka gomba
10 deka vöröshagyma
15 deka angol-zellerszár
5 deka paradicsompüré
fél citrom, egy babérlevél
egy teáskanál kakukkfű
egy teáskanál cukor
egy dl. száraz fehérbor
4 tojás
fél fej saláta
egy csokor petrezselyem

Elkészítés


Felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a megtisztított, megmosott, cikkekre vágott gombát, enyhén megsózzuk, és addig pirítjuk, míg a kioldódó nedvek el nem párolódnak. Most keverjük hozzá a karikákra vágott zellerszárat, majd kis idő múlva a paradicsompürét. Öntsünk hozzá fehérbort, ízesítsük cukorral, citromlével, kakukkfűvel, babérlevéllel. Forraljuk még öt percig, majd hűtsük le, és tálalásig tartsuk hűtőben.
A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk.
Tányérokon salátalevelekre halmozzuk a gombasalátát, ízlésesen rátesszük az igen vékony sonkaszeleteket, a cikkekre, vagy karikákra vágott főtt tojást, és a petrezselymet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése