Hozzávalók
30 deka füstölt nyers sonka
fél dl. étolaj
40 deka gomba
10 deka vöröshagyma
15 deka angol-zellerszár
5 deka paradicsompüré
fél citrom, egy babérlevél
egy teáskanál kakukkfű
egy teáskanál cukor
egy dl. száraz fehérbor
4 tojás
fél fej saláta
egy csokor petrezselyem
fél dl. étolaj
40 deka gomba
10 deka vöröshagyma
15 deka angol-zellerszár
5 deka paradicsompüré
fél citrom, egy babérlevél
egy teáskanál kakukkfű
egy teáskanál cukor
egy dl. száraz fehérbor
4 tojás
fél fej saláta
egy csokor petrezselyem
Elkészítés
Felhevített olajban megpirítjuk a
finomra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a megtisztított, megmosott, cikkekre
vágott gombát, enyhén megsózzuk, és addig pirítjuk, míg a kioldódó nedvek el
nem párolódnak. Most keverjük hozzá a karikákra vágott zellerszárat, majd kis
idő múlva a paradicsompürét. Öntsünk hozzá fehérbort, ízesítsük cukorral,
citromlével, kakukkfűvel, babérlevéllel. Forraljuk még öt percig, majd hűtsük
le, és tálalásig tartsuk hűtőben.
A tojásokat 10 perc alatt
megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk.
Tányérokon salátalevelekre
halmozzuk a gombasalátát, ízlésesen rátesszük az igen vékony sonkaszeleteket, a
cikkekre, vagy karikákra vágott főtt tojást, és a petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése