2013. november 20., szerda

Szalonnás busatörzs




Hozzávalók


60 dkg. busatörzs
15 dkg. szeletelt füstölt szalonna

1 evőkanál liszt
fél dl. olaj a sütéshez
1db. citrom
Köret
30 dkg. édeskömény
15 dkg. húsos zöldpaprika
15 dkg. zellerszár
20 dkg. kifliburgonya
1 csomó petrezselyem
6 dkg. vaj

Elkészítés


A burgonyát héjában főzzük meg, hámozzuk, majd vékony karikákra szeleteljük. Tálalás előtt petrezselymes vajban megforgatva felforrósítjuk. Az édesköményt cikkekre vágjuk, míg a zellerszárat 2-3 cm hosszú darabkákra: Olvasztott vajban átforgatjuk, és 1-1 dl víz hozzáadásával, fedő alatt 15-20 perc alatt megpároljuk. Ügyeljünk, hogy ne puhuljanak meg túlságosan Azonos módszerrel pároljuk meg a paprikát, de rövidebb idő alatt.
A halat megsózzuk, szalonnaszeletekkel egyenként körbetekerjük, 2-3 hústűvel rögzítjük. Lisztben mindkét oldalát megforgatjuk; és kevés forró olajban megsütjük. Tányérokra .tesszük, ízlésesen köré rakjuk a burgonyát és a zöldségféléket. Citromcikket kínálunk hozzá, és azon melegében elfogyasztjuk.
Száraz fehérborban kíván /úszkálni/.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése