2013. november 20., szerda

Paradicsomos babsaláta




Hozzávalók


15 dkg. nagyszemű fehérbab
10 dkg. zöldpaprika
5 dkg. póréhagyma
1 fej saláta
10 dkg.zellerszár
2 evőkanál olaj
15 dkg. paradicsom
5 dkg. paradicsompüré
1 citrom
2 babérlevél
1 teáskanál kakukkfű

1 dl. száraz fehérbor


Elkészítés 


A babot hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk. Tiszta vízbe tesszük, puhára főzzük és leszűrjük. Olajon üvegesre pirítjuk a karikákra vágott hagymát, a zellerszárat és a zöldpaprikát. Paradicsompürét és apróra vagdalt, hámozott húsos paradicsomot keverünk hozzá. Sóval, citromlével, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük, majd 1 dl borral nyakon öntve mártás sűrűségűvé forraljuk. Végül hozzákeverjük a babot, és további 5 perc forralás után levesszük a tűzről. Ha szoba-hőmérsékletű, hűtőben tovább hűtjük a saláták ideális,14-16 oC-os hőmérsékletére. Leveleire tépkedett salátára halmozva, önálló fogásként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése