2013. november 21., csütörtök

Kecsege kapros gombamártással





Hozzávalók


4 db kecsege (1 kg)
fél liter olaj a sütéshez
60 dkg burgonya
1 csokor kapor
25 dkg gomba
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt

őrölt bors
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj

Elkészítés


A halak belét kiszedjük, majd a gerincén végigfutó tüskés pikkelyeit levágjuk, a gerinchúrját
kiszedjük. Kívül-belül sózzuk, fejét és farkát hurkapálcikával összetűzzük.
A gombát megtisztítjuk. bő vízben többször megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
A kaprot és a vöröshagymát finomra vágjuk .A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, forrásban levő sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
A vöröshagymát vajban aranysárgára pirítjuk, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba kioldódott nedvei el nem párolognak. Megszórjuk kaporral, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk egy evőkanál lisztet, felöntjük tejszínnel és kevés vízzel mártás sűrűségűvé forraljuk.
A lisztezett, besózott halakat forró olajban megsütjük. A tányérokra gombamártást, rá a gyűrű
alakban megsült halat, közepére sós vízben főtt burgonyát teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése