2013. november 21., csütörtök

Erdélyi ludaskása





Hozzávalók


80 dkg. libaaprólék (zúza, nyak, szárnytő)
20 dkg rizs
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg. vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
l-l evőkanál liszt és olaj
1 evőkanál friss reszelt torma (nem ecetes)
10 dkg. kelkáposzta
1 mokkáskanál pirospaprika
5-6 szemes bors
babérlevél

Elkészítés


A libaaprólékról a zsíros részeket levágjuk, a csontos húst feldaraboljuk, és a kis darabokra vágott zúzával, a megtisztított, karikákra vágott répával, a kelkáposztával, egy fej vöröshagymával meg a fokhagymával egy fazékba rakjuk. Babérlevéllel ízesítjük és egy liter vízzel felöntve, kis lángon puhára főzzük. A félretett zsírdarabokat kiolvasztjuk, a reszelt tormát megpirítjuk benne, a rizst beleöntjük, és egy-két percig együtt pirítjuk. A pirospaprikával megszórjuk, a hús levét ráöntjük (a babérlevelet és a szemes borsot kidobjuk belőle). Csak annyi levet hagyunk a hús alatt, hogy melegen tarthassuk benne. A rizst kis lángra téve, fedő alatt puhára pároljuk, majd a zöldséggel összekeverjük, tálra borítjuk, a megforrósított húsdarabokat a tetejére rakjuk, és a karikákra vágott, lisztben megforgatott, olajban ropogósra sütött két fej vöröshagymával megszórjuk, úgy tálaljuk. Sózni nem kell, mert a piros arany sós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése