2013. november 20., szerda

Olívás jéghegysaláta



Hozzávalók
 

1 fej jéghegysaláta (cukorsaláta)
15 dkg. szója csira
10 dkg. sárgarépa

10-15 szem olíva bogyó
2 evőkanál olíva olaj
1 citrom
1 csomag petrezselyem

1/2 dl. száraz fehérbor
 

Elkészítés 


A megtisztított sárgarépát vékony karikákra szeleteljük, kissé
megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, levét leszűrjük. A salátát kis
darabkákra tépkedjük, és hozzákeverjük a sárgarépát, a levétől
lecsorgatott konzerv szójacsírát és a kimagozott olívabogyókat.
Citromlét, olívaolajat és fehérbort locsolunk rá, és kellően lehűtve
tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése