Hozzávalók
1 fej jéghegysaláta (cukorsaláta)15 dkg. szója csira
10 dkg. sárgarépa
10-15 szem olíva bogyó
2 evőkanál olíva olaj
1 citrom
1 csomag petrezselyem
só
1/2 dl. száraz fehérbor
2 evőkanál olíva olaj
1 citrom
1 csomag petrezselyem
só
1/2 dl. száraz fehérbor
Elkészítés
A megtisztított sárgarépát vékony karikákra szeleteljük, kissé
megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk,
levét leszűrjük. A salátát kis
darabkákra tépkedjük, és
hozzákeverjük a sárgarépát, a levétől
lecsorgatott konzerv szójacsírát és
a kimagozott olívabogyókat.
Citromlét, olívaolajat és fehérbort
locsolunk rá, és kellően lehűtve
tálaljuk.
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése