2013. november 20., szerda

Töltött cukkíni





Hozzávalók


2 db közepes nagyságú cukkini (kb.60 dkg.)
5 dkg paradicsom
20 dkg rókagomba
1 csomó újhagyma
6 dkg vaj

őrölt bors
1 cikk fokhagyma
1 csomó zeller zöld
lestyán levél
3 tojás

Elkészítés


A húsos paradicsomokat néhány másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízben lehűtjük. Így a héját könnyedén lehúzzuk, a paradicsomot kettévágjuk, magvait kinyomkodjuk, húsát felkockázzuk. A gomba talpáról a földes részt levágjuk, alaposan megmossuk, és cikkekre vágjuk. A cukkíniket hosszában kettévágjuk, puha magházukat eltávolítjuk, és enyhén megsózzuk.
Töltelék: Kevés vajban megpirítjuk a karikákra vágott újhagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, néhány percig pároljuk. Egybeforraljuk a paradicsommal, a zúzott fokhagymával, az apróra vagdalt zellerlevéllel és a lestyánnal. A tűzről levéve hozzákeverünk két keményre főtt, felkockázott és egy nyers tojást.
A kivájt cukkiniket megtöltjük. Kivajazott serpenyőbe rakjuk és közepesen forró sütőben (150-170 oC) 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése