2013. november 20., szerda

Reteksaláta





Hozzávalók


2 csomó hónapos retek
1 csomó újhagyma
1 fej saláta
8-10 szem olívabogyó
1/2 dl olívaolaj
8 db fürjtojás
1 csomó petrezselyem
1 csomó snidling


Elkészítés


A megtisztított, alaposan megmosott retket tetszés szerint metéltre, karikákra vagy cikkekre vágjuk, enyhén sózzuk, 5 percig állni hagyjuk. A tojásokat 4 perc alatt megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, felét lereszeljük, a többit kettévágjuk. Az olívák magját kivágjuk, néhány darabot apróra vagdalunk. Az így előkészített anyagokat összekeverjük a karikákra szelt újhagymával, a durvára vagdalt petrezselyemmel és snidlinggel. Megmosott salátalevelekre halmozzuk, félbevágott fürjtojással, olívabogyóval és petrezselyemmel díszítjük. A citromlét és olajat ki-ki saját magának keveri hozzá, ízlésének megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése