2013. december 6., péntek

Birs-krém








Hozzávalók


80 dkg birsalma, vagy birskörte
40 dkg kristálycukor
fél citrom
15 dkg tejszínhab

Elkészítés


A gyümölcsöt szárazon letörölgetjük, majd alaposan lemossuk. Magházát kivágjuk, héjastól  szeleteljük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Kevés citromlével ízesítve kb. fél óra alatt puhára főzzük.
E közben a cukorból fél dl. vízzel sűrű szirupot főzünk, de ne hagyjuk karamellizálódni.
A megfőtt birsszeleteket a léből kiszedjük, a sziruppal együtt pépesítjük, vagy turmixszoljuk.
Utána, állandóan kevergetve sűrű masszává forraljuk. Szobahőmérsékletre hűtjük, 10 dkg. tejszínhabot keverünk hozzá és poharakba töltjük. Két-három óráig hűtőben dermesztjük, végül a tálalás előtt tetejét díszítsük kevés tejszínhabbal.

Kevés vízben puhára főzzük

A sziruppal együtt sűrű péppé főzzük

Ha kihűlt, tejszínhabot adunk hozzá

Óvatosan összekeverjük és poharakba töltjük


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése