2013. november 20., szerda

Töltött pulykatekercs




Hozzávalók


60 dkg pulykamell filé
5 dkg füstölt főtt marhanyelv
1 tojás
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 dl tejszín
2 evőkanál liszt

őrölt fehérbors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés


A húst éles késsel úgy vágjuk be, hogy szétnyitva kisujjnyi vastag legyen, kissé ellapítjuk, és téglalap alakúra formázva kissé ellapítjuk.
A leeső húsdarabokat a vízben áztatott, kicsavart zsemlével együtt ledaráljuk, és a tojással összedolgozva, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
A pulykafilére terítjük, a tetejére hosszában ceruza vastagságú füstölt nyelvdarabot fektetünk, majd a húst szorosan rágöngyöljük. Vékonyan kiolajozott alufóliába csomagoljuk, és a két végét szorosan összenyomkodjuk. Egy tűzálló tálba annyi vizet öntünk, amennyi ellepi, cikkekre vágott vöröshagymával, petrezselyemmel ízesítjük, és felforraljuk. Ekkor a hústekercset óvatosan belefektetjük, fedővel letakarjuk, és 40 percig főzzük, majd szűrőlapáttal óvatosan deszkára emeljük. A fóliából kibontva, 10-15 percig állni hagyjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Közben a vajból a liszttel világos rántást készítünk, kb. három deci leszűrt pulykafőző vízzel felengedjük, és a tejszínnel gazdagítva, mártás sűrűségűvé forraljuk. Sóval, borssal ízesítve, a pulykaszeletek közé öntjük, úgy tálaljuk. Vajban párolt kelbimbót, brokkolit, zöldséges rétest és vajastésztából sült, sós falatkákat kínálunk hozzá, amit mélyhűtött tésztából készíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése