2013. november 20., szerda

Burgonyasaláta



Hozzávalók
 

30 dkg. kifliburgonya
1 csomó retek
1 csomó snidling
10 dkg. póréhagyma
1 fej saláta
2 evőkanál olívaolaj
reszelt szerecsendió
1/2 dl. 5 %-os tárkonyecet


Elkészítés


A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. Hasonló nagyságú karikákra vágjuk a megtisztított retket és a póréhagymát. A salátát megmossuk, kis darabkákra tépkedjük. Az olajat, az ecetet, a szóját kevés sóval, szerecsendióval összekeverjük. Ebben az öntetben óvatosan megforgatjuk az előkészített anyagokat. Tányérokra halmozzuk; önálló fogásként tálaljuk, de hideg sültek mellé körítésként is kiváló.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése