2013. november 20., szerda

Somlói aprópecsenye





Hozzávalók
 

60 dkg sertés szűzpecsenye
10 dkg gomba
4 db paradicsom
2 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 csomag kapor
2,5 dl étolaj
1 dkg só
60 dkg burgonya
csipetnyi bors

Elkészítés


A szűzpecsenyéből ujjnyi vastag érmécskéket vágunk. A gombát, paradicsomot, zöldpaprikát egyenletes kockákra vagy, hasáb alakúra szeleteljük fel. Serpenyőben felhevítünk fél dl olajat, beletesszük a vöröshagymát, kissé megpirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt húst, sózzuk, majd néhányszor átforgatjuk, hogy minden oldalán vékony réteg képződjön. Csak azután adjuk hozzá a gombát és a zöldpaprikát. További kevergetés mellett elpárologtatjuk a nedvességet, amelyet a só kioldott a nyersanyagokból. Végül hozzákeverjük a paradicsomot, megborsozzuk, és rászórjuk a somlói apró pecsenyére leginkább jellemző kaprot. Erős tűzön 1 percig pároljuk, majd lefedve, tálalásig melegen tartjuk.
A megtisztított, felszeletelt burgonyát forró olajban megsütjük, kissé megsózzuk, majd a kaportól illatozó pecsenyével együtt jóízűen elfogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése