2013. november 20., szerda

Rakott gombás zöldbab





Hozzávalók


90 dkg laskagomba
90 dkg vajbab
30 dkg paradicsom
5 tojás
2 dl tejföl
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
 kevés só

Elkészítés


A babot megtisztítjuk, és 2-3 cm.-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük. Ha a víz ismét forr, leszűrjük. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. Négy tojást keményre főzünk, hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, és rétegesen beletesszük a zöldbabot, a gombát, a tojáskarikákat és a felszeletelt paradicsomot. A rétegek közé kevés sót hintünk. Tetejére öntjük a tejfölt, amit előzőleg összekevertünk apróra vágott vagy szétzúzott fokhagymával és a megmaradt, kissé felvert nyers tojással. Közepesen forró sütőben addig sütjük, amíg az edény alján összegyűlő zöldségnedv elpárolog. Ez kb. 35-90 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése