Hozzávalók
90 dkg laskagomba
90 dkg vajbab
30 dkg paradicsom
5 tojás
2 dl tejföl
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
kevés só
90 dkg vajbab
30 dkg paradicsom
5 tojás
2 dl tejföl
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
kevés só
Elkészítés
A babot megtisztítjuk, és 2-3
cm.-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük. Ha a víz ismét forr,
leszűrjük. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. Négy tojást keményre főzünk,
hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Tűzálló tálat vagy tepsit
kivajazunk, és rétegesen beletesszük a zöldbabot, a gombát, a tojáskarikákat és
a felszeletelt paradicsomot. A rétegek közé kevés sót hintünk. Tetejére öntjük
a tejfölt, amit előzőleg összekevertünk apróra vágott vagy
szétzúzott fokhagymával és a megmaradt, kissé felvert nyers tojással. Közepesen
forró sütőben addig sütjük, amíg az edény alján összegyűlő zöldségnedv
elpárolog. Ez kb. 35-90 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése