2013. november 21., csütörtök

Hagymagombóc






Hozzávalók


50 dkg. fehér kenyér
6 dkg. vaj
30 dkg póréhagyma
5 dkg. metélőhagyma

bors
3 tojás
1 csomó petrezselyem

Elkészítés


A kenyér héját levágjuk, a kenyeret lereszeljük, vagy egészen apróra vagdaljuk. 3 dkg vajon üvegesre pirítjuk a hosszában kettévágott, szeletelt póréhagymát, a tűzről levéve hozzákeverjük az apróra vagdalt metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a tojásokkal, majd hozzágyúrjuk a kenyeret. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, forrásban lévő sós vízbe tesszük, és ha valamennyi feljött a felszínre, szűrőkanállal kiszedjük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése