2013. november 20., szerda

Mandulás pisztráng




Hozzávalók


4 db. pisztráng, /kb. 1 kg ./
5 dkg. mandula
1 citrom
1 tojás
10 dkg. zsemlemorzsa
só, olaj.
Köret:
20 dkg. tisztított sárgarépa
20 dkg. burgonya
20 dkg. brokkoli
1 csomó petrezselyem
6 dkg. vaj

Mártás



1 tojássárgája
1,5 dl. olaj
1 dl. tejföl
fél citrom
fél dl. száraz fehérbor
5 dkg mélyhűtött, vagy friss parajkrém
1 teáskanál mustár

őrölt fehérbors
1 teáskanál porcukor


Elkészítés



Köret: Ą sárgarépát vékony hasábokra, a brokkolit rózsáira vágva, sós vízben megfőzzük. A burgonyát héjában főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk, petrezselymes vajban átforgatva felmelegítjük
Mártás: A tojássárgájához mustárt, citromlét, sót keverünk, vékony sugárban hozzácsepegtetjük az olajat. Tejfölt, levétől alaposan kinyomkodott parajkrémet: és fehérbort adunk hozzá. Sóval, borssal, porcukorral, citromlével ízesítjük, tálalásig hűtőben tartjuk.
A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, 1-2 percig forraljuk, leszűrjük, héját felszedjük, éles késsel vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halat megtisztítjuk, belét kiszedjük. Kívül-belül sózzuk, lisztben, felvert tojásban, mandulával kevert morzsában megforgatjuk. Félkör alakúra formázzuk, és annyi forró olajban sütjük pirosra, amennyi ellepi. A zöldségek társaságában tálaljuk. Félszáraz fehérbort kortyolgatunk hozzá, ünnepi alkalmakkor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése