2014. május 28., szerda

Pulykacomb kapros spárgával



Hozzávalók

80 dkg pulyka felső comb filé
1 dl étolaj
2 fej vöröshagyma
2 csomó kapor
30 dkg penne tészta
20 dkg főtt spárga
1 dl. tejszín
2 teáskanál finomliszt
egész bors


Elkészítés

A húst besózzuk, kevés felhevített olajon minden oldalát elősütjük, félretesszük. Ugyanebben az olajban cikkekre vágott hagymát pirítunk, majd hozzáöntünk fél liter vizet. Mikor felforr, visszatesszük a húst és fedő alatt takarék lángon 35-40 perc alatt puhára pároljuk. A húst kiemeljük, a párolólét finom szűrőn áttörjük. Most ismét forraljuk fel, tegyük hozzá az apróra vagdalt kaprot és öntsük hozzá, a liszttel kikevert tejszínt. Két-három perc forralással besűrítjük. Közvetlenül a tálalás előtt felét keverjük össze a közben kifőtt tésztával és a spárgával. A húst szeleteljük, köré öntjük a maradék mártást és azon melegében tálaljuk.

2 megjegyzés: