Hozzávalók
80
dkg pulyka felső comb filé
1 dl étolaj
2 fej vöröshagyma
2 csomó kapor
30
dkg penne tészta
20 dkg főtt spárga
1 dl. tejszín
2 teáskanál
finomliszt
egész bors
só
Elkészítés
A
húst besózzuk, kevés felhevített olajon minden oldalát elősütjük, félretesszük.
Ugyanebben az olajban cikkekre vágott hagymát pirítunk, majd hozzáöntünk fél
liter vizet. Mikor felforr, visszatesszük a húst és fedő alatt takarék lángon
35-40 perc alatt puhára pároljuk. A húst kiemeljük, a párolólét finom szűrőn áttörjük.
Most ismét forraljuk fel, tegyük hozzá az apróra vagdalt kaprot és öntsük
hozzá, a liszttel kikevert tejszínt. Két-három perc forralással besűrítjük.
Közvetlenül a tálalás előtt felét keverjük össze a közben kifőtt tésztával és a
spárgával. A húst szeleteljük, köré öntjük a maradék mártást és azon melegében
tálaljuk.
ki fogom próbálni ;)
VálaszTörlésJól néz ki :)
VálaszTörlés