2014. május 28., szerda

Pontyfilé spárgával és rókagombával



Hozzávalók

80 dkg pontyfilé
fél dl olaj a sütéshez
fél citrom
30 dkg spárga
20 dkg rókagomba
5 dkg vaj
1 evőkanálnyi citromfű
őrölt fehérbors

Elkészítés

A halfilé vastag részét sűrűn bevagdossuk, hogy szálkamentessé tegyük. Sózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
A spárgát meghámozzuk, forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Ha ismét forr, főzzük tovább pontosan 8 percig, majd leszűrjük. A főzőlét más étel készítésére használjuk fel.
A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Olvasztott vajon forgatva megsózzuk, borsozzuk, vagdalt citromfüvet adunk hozzá és addig pároljuk, míg a kioldódó nedvek elpárolódnak.
Ha a köret elkészült, kevés olajon serpenyőben, vagy grill sütőben sütjük pirosra. Ízlés szerint citromlét csorgatunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése