Hozzávalók
80
dkg újburgonya
fél dl étolaj
4 dkg vaj
2 csokor petrezselyemzöld
só
Elkészítés
A
burgonyát hideg vízbe áztatjuk, külső héját ledörzsöljük. Serpenyőbe tesszük,
kevés olajat öntünk rá, megsózzuk és fedő alatt takarék lángon párolni kezdjük.
Néhányszor megrázzuk, hogy átforduljon, így mindkét oldalán megpirul. Mindvégig
fedő alatt 15-20 perc alatt megpuhul a saját gőzében. Amikor a nedvesség
elpárolog, kérge kissé megpirul. Most keverjük hozzá a vagdalt petrezselymet,
további 5 perc elteltével keverjünk hozzá vajat. Így hamarosan elkészül a kívül
ropogós, belül puha, sült petrezselyemtől illatozó fenséges burgonya köret.
 |
A burgonyát hideg vízbe áztatjuk, külső héját ledörzsöljük |
|
Serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá |
 |
fedő alatt 15-20 perc alatt megpuhul a saját gőzében |
 |
amikor a nedvesség elpárolog, kérge kissé megpirul |
 |
vagdalt petrezselymet és vajat keverünk hozzá |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése