2014. május 28., szerda

Újburgonya másként



Hozzávalók

80 dkg újburgonya
fél dl étolaj
4 dkg vaj
2 csokor petrezselyemzöld


Elkészítés

A burgonyát hideg vízbe áztatjuk, külső héját ledörzsöljük. Serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá, megsózzuk és fedő alatt takarék lángon párolni kezdjük. Néhányszor megrázzuk, hogy átforduljon, így mindkét oldalán megpirul. Mindvégig fedő alatt 15-20 perc alatt megpuhul a saját gőzében. Amikor a nedvesség elpárolog, kérge kissé megpirul. Most keverjük hozzá a vagdalt petrezselymet, további 5 perc elteltével keverjünk hozzá vajat. Így hamarosan elkészül a kívül ropogós, belül puha, sült petrezselyemtől illatozó fenséges burgonya köret.


A burgonyát hideg vízbe áztatjuk, külső héját ledörzsöljük 
Serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá

fedő alatt 15-20 perc alatt megpuhul a saját gőzében

amikor a nedvesség elpárolog, kérge kissé megpirul

vagdalt petrezselymet és vajat keverünk hozzá


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése