2014. május 20., kedd

Spárga petrezselyemmártással

Hozzávalók

50 dkg spárga

Mártás

2 tojás sárgája
1 dl tejszín
4 dkg vaj
1 csomó petrezselyem
¼ citrom
őrölt fehérbors


Elkészítés

A spárgát gondosan meghámozzuk, az elszáradt alsó végét lecsipkedjük. Enyhén sós forrásban lévő vízbe tesszük, mikor ismét forrni kezd,  pontosan 8 percig főzzük tovább, leszűrjük  és lehetőleg azonnal tálaljuk, a közben elkészült mártással.

Mártás

A tojások nyers sárgáját tejszínnel, vagdalt petrezselyemmel keverjük össze. Tegyük vízgőz fölé és habverővel folyamatosan kevergetve keverjük, míg besűrűsödik. Most vegyük le a gőzről, vékony sugárban keverjük hozzá a felolvasztott vajat. Citromlével, borssal, sóval ízesítve melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése