2014. május 28., szerda

Spárga zöldborsóval, gombával



Hozzávalók

50 dkg fehér spárga
20 dkg kifejtett zsenge zöldborsó
20 dkg rókagomba
1 csomó petrezselyem
1 csokor koriander zöldje
5 dkg vaj
őrölt fehérbors


Elkészítés

A spárgát gondosan meghámozzuk, az elszáradt alsó végét lecsipkedjük. Felső végét a fejjel együtt 8-10 cm hosszúra, a többit apró darabkákra szeleteljük. Enyhén sós forrásban lévő vízbe tesszük, mikor ismét forrni kezd,  pontosan 8 percig főzzük, leszűrjük. Levét más étel készítéséhez használjuk fel.
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, serpenyőben olvasztott vajban párolni kezdjük. Kevés sót hintünk rá, ettől hamarosan kioldódik belőle a nedvesség. Mikor ez félig elpárolódott, tegyük hozzá a zöldborsót, majd 5 perc elteltével a spárga darabkákat. Ízesítsük vagdalt petrezselyemmel és koriander levéllel.  A spárgafejekkel együtt melegen tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése