Hozzávalók
60
dkg zúza
2 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
2 teáskanál kukoricakeményítő
2 evőkanálnyi friss kakukkfű
fél dl étolaj
őrölt feketebors
csípős paprika
só
2 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
2 teáskanál kukoricakeményítő
2 evőkanálnyi friss kakukkfű
fél dl étolaj
őrölt feketebors
csípős paprika
só
Köret
50 dkg spárga2 dl tejföl
1 tojás
1 teáskanál finomliszt
5 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
reszelt szerecsendió
Elkészítés
A finomra vagdalt vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Zúzott fokhagymát keverünk hozzá és ráöntünk fél liter vizet. Mikor felforr, beletesszük a megtisztított zúzát, a fűszereket és fedő alatt takarék lángon puhára pároljuk. Ha közben a víz elpárolódik, csak annyival pótoljuk, amennyi éppen ellepi. Fél dl. hideg vízben kikevert keményítővel besűrítjük, forrón tálaljuk.Köret: A spárgát meghámozzuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, 8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. (a főzőlét a zúza párolásához használjuk fel) Tűzálló tálba tesszük , majd félig bevonjuk a következő keverékkel: a tejfölt, a nyers tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, a vágott petrezselymet szerecsendióval ízesítve dogozzuk össze mártás sűrűségűvé. Forró sütőben (200-220 ºC ) addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése